בריאות טבעית מגיחה אל חיינו במאה ה-19 המוקדמות.
כתנועת היגיינה טבעית שאותה ייסד, דר' סילבסטר גראהם, בתגובה להתפשטות המגפה השחורה בארה"ב. הוא מחה נגד הטיפול הקונבנציאונלי במגפה. בזמנו האמינו, כי אכילת בשר בקר ושתיית יין אדום מטיבים עם המחלה ואף מרפאים אותה.
דבר שגוי מיסודו כי הבשר והיין, שניהם, מחמצנים את הדם וגורמים לדלקתיות יתר, המצע האהוב על חיידקים, וירוסים וטפילים.
שיטת הבריאות הטבעית התפשטה לעוד רופאים שיצאו מזרם הקונבנציאונלי, כגון דר' טילדן, דר' שלטון ועוד.
בישראל, ממשיכי דרכו הם יצחק בן אורי, הרב יובל הכהן אשרוב ודר' גיל יוסף שחר ועוד רבים ממחוללי המהפכה הטבעית.
עקרון הדגל של השיטה גורס כך:
הבריאות קיימת תמיד, אנחנו רק צריכים לא להפריע לה להתקיים.
לשיטת הבריאות הטבעית, יועצי בריאות טבעית הם אלו שמלמדים את מטופליהם לתת את התנאים המיטיבים ביותר, בהתאמה אישית, לחולל את הבריאות המיטבית עבורנו יום יום.
החיות שלנו איננה תלויה בעזרים חיצוניים, אלא מגיעה מאיזון תקין בכל המערכות שעובדות בהרמוניה אחת עם השנייה, וזה קורה מבפנים.
כל פעם שאנחנו מקבלים אנרגיה חיצונית, כגון בדמות של קפה, או שוקולד או משקה אנרגיה, מה שקורה בפועל, זה בזבוז אנרגיה חיותית\עצבית.
הגוף כל הזמן מנסה להביא את עצמו לאיזון, לפעמים גם בדרכים שנראות לנו פחות מתאימות, כמו ריקון תזונתי לדוגמה, אך במידה ואנחנו עולים על דרך הבריאות, הגוף ישר מתחיל להשתקם ולרפא את עצמו מבפנים.
אז הבחירה היא תמיד בידנו, אילו תנאים אנחנו רוצים לספק לגוף שלנו? האם אנחנו מעוניינים יותר בבריאות שלנו? או בתאוות שלנו?
האם אנחנו מחפשים את הדרך הקצרה שבסופו של דבר תוביל לדרך הארוכה? או שנעדיף את הדרך הארוכה הקצרה שתוביל אותנו לבריאות מיטבית מבפנים?
הריפוי לא בידינו, אך התנאים לכך כן.
והתנאים הם פשוטים: תזונה מתאימה, הרפייה ותנועה.
וכדאי לזכור שהכל צריך להיות מותאם לחולה ולא למחלה, הכוונה לשגרת חייו והיכולת הרגשית והפיזית להתמיד בשינוי הניתן.